top of page
  • Writer's pictureCarl Bergman

Ze zullen je…

Ik ontmoet veel mensen voor een korte babbel of een langer gesprek.

Het valt mij sowieso op dat ik veel met vrijdenkers in gesprek raak, ook in de stad of op terrasjes etc.

Ik weet niet, dat trekt elkaar kennelijk aan ofzo?


Anyway, je wordt altijd wijzer van zo'n gesprek, maar soms ontmoet je iemand die je zo'n extra inzicht geeft dat ik denk. Wow!


Onderstaande tekst is volledig van zo'n vrijdenkster. Ik vind het prachtig hoe sommigen dat zo helder kunnen beschrijven.

Zonder probleem kon ik haar tekst in m'n blog opnemen.

Origineel was Spaans dus ik heb hem vertaald en naar Nederlandse stijl 'omgeschreven'


Kate gracia! 🙏



Ze zullen je….


"Gek" noemen: omdat je de gave bezit om dingen anders te zien en dat maakt ze bang.


Ze zullen je "intens" noemen omdat je durf hebt en de moed om jezelf toe te staan ​​het leven en alles volledig te voelen en dat intimideert hen.


Ze zullen je "egoïstisch" noemen omdat je ontdekt hebt dat jijzelf het belangrijkste in je leven bent en dat komt hen niet ten goede.


Ze gaan je 'complotdenker' noemen omdat je de controle en manipulatie ziet die de systemen over ons proberen uit te oefenen en dat past niet bij hen.


Je zal "raar" genoemd worden omdat je niet dezelfde dingen doet als de massa, omdat je uit het 'model' bent gestapt en je eigen realiteit hebt gecreëerd.


Ze zullen je "absurd" noemen omdat je andere overtuigingen hebt dan die ons jarenlang zijn bijgebracht.


Ze zullen je 'gestoord' noemen omdat je handelt op manieren die buiten de gevestigde orde zijn, omdat je weet dat er zoveel meer is in dit leven, omdat je nadenkt over het bestaan, omdat je praat over een gelukkig leven buiten het 'bekende'.


Ze zullen je "gevaarlijk" noemen omdat je je niet aan de vastgestelde regels en voorschriften houdt, omdat je je eigen leven creëert, op je eigen manier en naar wens.


Ze zullen je 'begoocheld' noemen omdat je weet dat het leven on-ein-dige mogelijkheden biedt en dat alles mogelijk is als je het maar met volledige overtuiging gelooft.


Ze zullen je lange tijd op vele manieren, met dit soort oordelen bestempelen en proberen te manipuleren.


Maar blijf standvastig in jezelf, in jezelf geloven, in je verlangens en trouw aan je essentie, want uiteindelijk gaan ze je zoeken voor wat je doorgeeft, voor wat je verspreidt, voor wat je bent.


Laat je niet meeslepen op hun terrein, creëer je eigen pad en vertrouw op je innerlijke wijsheid.


Als je ergens aan twijfelt, onderzoek.


Als je het niet eens bent met een idee, hoeveel mensen het ook geloven, zoek je waarheid.


Word wakker, geloof niet meer alles wat ze je hebben verteld, trek je eigen conclusies en manifesteer je ware zelf, altijd vanuit volledige overtuiging en open bewustzijn.

3 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page